Tips / Συμβουλες για την γαμήλια τούρτα

Tips / Συμβουλες για την γαμήλια τούρτα
Η γαμήλια τούρτα ήταν από την αρχαία εποχή σύμβολο ευημερίας και καλοτυχίας καθώς και γονιμότητας.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι είχαν το ψωμί ως σύμβολο γονιμότητας και έτσι έφτιαχναν την γαμήλια τούρτα με σιτάρι και κριθάρι και την έσπαγαν σε κομμάτια πάνω από το κεφάλι της νύφης. Οι καλεσμένοι έπαιρναν τα κομμάτια που έπεφταν στο έδαφος γιατί θεωρούνταν τυχερά.

Ξέρετε γιατί η γαμήλια τούρτα αποτελείται από πολλά στρώματα;

Γιατί στο Μεσαίωνα, ήταν έθιμο να φέρνουν οι καλεσμένοι στο γάμο γλυκά και αφού τα στοίβαζαν το ένα πάνω στο άλλο οι νεόνυμφοι θα έπρεπε να φιληθούν πάνω από αυτά χωρίς να ρίξουν ούτε ένα ώστε να έχουν ευτυχισμένη ζωή.

Ορισμένα μικρά tips για την γαμήλια τούρτα σας:
  • Δοκιμάστε πριν διάφορα γλυκά και τούρτες ώστε να κάνετε την καλύτερη γευστική επιλογή. Η γαμήλια τούρτα σήμερα είναι ένα έργο τέχνης που χρειάζεται πολλές ώρες για να ετοιμαστεί, λίγες στιγμές για να το θαυμάσουν και λίγα λεπτά για να καταναλωθεί. Άλλωστε οι περισσότεροι καλεσμένοι όταν θα την κοιτούν και θα εντυπωσιάζονται από την εξωτερική ομορφιά της, θα φαντάζονται την στιγμή που θα βουτήξουν το κουτάλι στην αφράτη σαντιγί και θα την λεηλατήσουν. Έτσι λοιπόν δεν θα πρέπει να τους απογοητεύσετε.
  • Αφήστε την παραδοσιακή λευκή τούρτα και δώστε την ευκαιρία στον chef να δημιουργήσει εντυπωσιακές συνθέσεις που θα κάνουν την διαφορά.
  • Μην μένετε μόνο στην κλασική κρέμα αλλά επιλέξτε και από άλλες γεύσεις όπως καραμέλα, φιστίκι, φράουλα, στρατσιατέλα, τσιζ κέικ, τιραμισού, μπλακ φόρεστ, ινδική καρύδα και πολλές άλλες.
  • Να ξέρετε ώστε να υπολογίσετε σωστά πως 1 κιλό τούρτας αντιστοιχεί σε 10 +/- ,1-2 καλεσμένους και η τιμή του κιλού είναι από 9 ευρώ και πάνω.
  • Ζητήστε να ετοιμαστεί το πολύ 2 ημέρες πριν την τελετή ώστε να εξασφαλίσετε την ποιότητά της και να αποφύγετε την κατάψυξή της.
  • Ξεκινήστε 1-2 μήνες νωρίτερα με αρκετή έρευνα και δοκιμές ( αν φυσικά δεν έχετε το δικό σας ζαχαροπλαστείο που να εμπιστεύεστε απόλυτα ) με γνώμονα την ποιότητα, την αισθητική και φυσικά την τιμή.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.topgamos.gr